19:00

Korpföreningen MF

Referat: AIF Barrikaden - Korpföreningen MF

Startelvan: Niklas - Kalle, Gustav, Alex, Danne - Henke Ni, Micke, Johan A - Mats, Jimmy El-Jaleb (nyförvärv från Kulladal), Christian

Avbytare var Fredrik som kom in som vänster yttermittfältare efter 62 min, Henke H som kom in som höger yttermittfältare efter 69 min (båda i det 5-mannamittfält vi gick över till i 2:a halvlek), Rasmus som kom in efter 77 min som högerback och Ali Shaker och Martin Nilsson som inte spelade alls.

Till att börja med bör konstateras att det, speciellt med tanke på underlaget, var en mycket bra div 6-match. KF Malmö var nog det bästa laget vi mött hittills men frågan är om vi ändå inte var snäppet bättre. Allra bäst var vårt passningsspel (många snygga kombinationer med ett tillslag) spetsen på våra anfall och att vi inte var lika rädda att ta avslut som vanligt vilket framgår av statistiken nedan.

Matchen kännetecknades av mängder av kortare eller något längre perioder med klart spelövertag för ett av lagen.

Den första hade KF Malmö som varade 7-8 min och innehöll en klar målchans. Därefter svängde det totalt och vi kom i ständigt nya anfallsvågor. På 8 min hade vi nu 4 jättechanser. I den 11:e min gjorde vi 1-0. Det var Micke som slog ett välavvägt frisparksinlägg från högerkanten som Jimmy nickade in. Jimmy som var ständigt på hugget kom mer eller mindre fri vid ytterligare två tillfällen men sköt tätt utanför. Därutöver hade Mats ett friläge efter ett mycket vackert anfall men skottet kunde relativt enkelt räddas av KF-målvakten. Under denna period hade också KF Malmö ett jättebra skottläge från nära håll men även i detta fall kunde målvakten lätt ta hand om skottet.

Efter den här urladdningen när det gäller målchanser vidtog en period med ett visst spelövertag för KF Malmö utan
att det resulterade i några riktigt klara chanser. När vi sedan jämnade ut spelet något i slutet av halvleken skapade däremot våra motståndare två heta chanser. Först kvitterade man i den 39:e min och detta mål var relativt likt vårat även om målskytten i det här fallet var sämre markerad . Ett inlägg från vänsterkanten nickades i mål vid bortre stolpen. I den 45:e min hade de sedan en nick i ribban på en hörna.

Den 2:a halvleken var länge rätt fri från heta målchanser. Det verkade som om båda lagen hade "fått tag på" sina farligaste motståndare och spelet blev lite mer låst. Vi hade nu liksom f.ö. hela halvleken ett visst spelövertag. Den första riktiga målchansen i halvleken hade vi och den kom i den 65:e min när vi hade en boll i ribban efter ett långt
inkast från mästerkastaren Micke. Sedan hände det inte mycket förrän Jimmy i den 84:e min hade en riktig kanon i stolpens utsida. Synnerligen värt att nämna är dock att Said "döende svanen" Mekahal å det grövsta försökte filma till sig en frispark på ett närmast patetiskt sätt. Han borde, om det ska finnas någon mening med att regeln om varning för filmning ska finnas, fått sin andra sådan och därmed blivit utvisad.

Efter detta fick matchen en på många sätt händelserik avslutning. I den 87:e min hade KF Malmö en boll i ribban (2-2 i ramträffar alltså). Och sen händer exakt vad referenten befarade med tanke dels på tidigare nämnde Saids förmåga att filma i alla lägen, dels på vårt extrema oflyt i flera matcher; i den 88:e min filmar Said till sig en straff som han själv slår i mål och blir därmed tvåmålsskytt. Danne som var den som enligt domaren skulle fällt Said protesterade (i motsats till vid många andra tillfällen väldigt begripligt och nästan - men bara nästan - försvarbart) mot domslutet, fick sin 2:a varning och blev utvisad. Trots att vi spelade med en man mindre och de nu backade hem skapade vi ännu en jättechans som borde resulterat i en kvittering men ett dåligt nickavslut förstörde definitivt dagen.

Totalt sett en ganska jämn match men ändå med ett visst övertag för oss. Många var bra men ska man ta ut några speciellt får det bli Alex, Henke Ni, Micke och inte minst Jimmy som var mycket rörlig, ständigt spelbar och kommer att bli en stor tillgång framöver. Han är precis den typ av spelare vi saknat.

Statistik: Hörnor: 7-5 Skott på mål: 11-8 Skott utanför: 6-5